Onucsán Miklós, a nagyváradi PKE Képzőművészet Szak professzora az 58 Velencei Biennálé Román Pavilonjában

Az 1895 óta kétévente megrendezésre kerülő Velencei Biennálé a kortárs művészet egyik legfontosabb eseménye, ahol az országok a legtehetségesebb művészeiket, legjelesebb képvislőiket mutatják be.

Idén, az 58 Velencei Biennálé Román Pavilonjában Onucsán Miklós, a PKE Képzőművészet szak professzora fog kiállítani.

Az idei biennálé zsűrije a beküldött projektek közül a legjobbnak a Cristian Nae kurátor koncepcióját minősítette. A projekt címe: Unfinished conversations on the weight of absence, és három nemzetközileg elismert művész: Belu-Simion Făinaru, Dan Mihălțianu și Onucsán Miklós közös projektjeként fog megvalósulni. Olyan művészekével, akik, habár nemzetközileg elismertek, eddig még a Velencei Biennálé keretén belül nem volt lehetőségük kellőképpen megmutatni magukat.

A kurátori koncepció a jelen perspektívájából nyújt egy retrospektív rátekintést a művészek életművére.

Onucsán Miklós, a PKE Képzőművészet Szak professzora, aki eddig is jeles rendezvényeken vált ismertté a nemzetközi művészeti szcénán, részt vett többek között a Velencei  „Nicolae Iorga” Intézmény által szervezett közös kiállításon, a Leipzig Romanian Cultural Resolution rendezvényein, a párizsi Triennállén, a Dallasi Biennálén és még sorolhatnánk. 2O16-ban pedig az Erdélyi Magyar kortárs kultúráért Díjban részesült.

Gratulálunk neki.

1onucsan

forrás: bmk.partium.ro